Hteo sam da Vam predstavim neku svoju viziju ili plan za FM 15. Planiram isto 3 verzije i potrudiću se da to predstavim u narednom periodu kako bi to trebalo da izgleda.
Ex-Yu liga V.1
Kao i prošle godine bi svi klubovi. gradovi... bili pod Jugoslovenskom zastavom. Ipak, igrivih bi bilo tek nekoliko liga a ne 600+ klubova kao ove godine... razmišljam o opciji od 3-5..
1. Savezna liga SFRJ
2. Savezna liga SFRJ
1. Regionalna liga SFRJ
2. Regionalna liga SFRJ
1. Jedinstvena liga SFRJ
Što se tiče klubova, struktura takmičenja... budimo realni... naši klubovi su daleko iza ostalih u Evropi, Hrvatski čak i najbolji ali i dalje na amaterskom nivou u odnosu na ostatak Evrope ali sam ipak dao Hr prednost...
I otud i 1. liga broji samo 12 klubova... 2 će brojati 18 i biće jako zanimljiva za igranje...
Prvu sam takođe zamislio po sistemu da se igra po 2x pa se liga deli na dva puta i nakon toga će biti poznat šampion...
I po meni nije realno ubaciti Vardar ili Budućnost, to su amaterske ekipe koje ekipama iz San Marina daju jedva dva gola ! Isti slučaj s Vojvodinom, Željezničarom (koliko god ga ja voleo... mora se Sarajevu dati prednost i šampionima države... Slovenci su realno s najorganizovanijom ligom i zato i njima dva predstavnika...)
Znam da će biti i neko kome se ne svidi al sad stvarno idem najrealnije moguće a 2014 godina je... ekipe su jedno veliko ništa sve do jedne u evropskim okvirima i liga sa 16 klubovi bi bila čak nerealna kakav je kvalitet fudbala ovde...
p.s. Ako bude neki komentar vezano s tim tj ako se nađe neko pametan da komentariše neke događaje... ja svoje radove delim sa svima. A ovaj kao ni jedan drugi dodatak sl godine neće biti isključivo vezani za određeni forum.
Kad stignem predstavim Vam v.2 i V.3...