Welcome, Guest.

Autor Tema: Pravila vezana za sam MEČ  (Posjeta: 836 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Sale92

Pravila vezana za sam MEČ
« : 14.10.2016, 17:10 »
Opšta Pravila vezana za sam MEČ:


1.Svaki par će dobiti svoju temu u kojoj mogu da razmene kontakt informacije, ali su dužni da se jave u temi kako bi moderator znao da će se meč odigrati. Takmičari moraju da se dogovore u temi oko termina odigravanja.

2. Igrači su obavezni da se u temi jave nakon njenog otvaranja. Teme će se otvarati svaki treći dan od početka lige ( izuzetak je slučaj kad se kompletno kolo odigra u prvom ili drugom danu, tada se tema za novo kolo otvara odmah, ne čeka se treći dan). Igrač koji se ne javi automatski gubi utakmicu službenim rezultatom. Ukoliko je takmičar fizički spriječen da se pojavi na forumu određenog dana i da se javi u temi (a samim tim i izbegne službeni rezultat) potrebno je da obavesti nekog od organizatora kao i njegovog protivnika pre početka tog kola. Takođe ukoliko se neki igrač ne javi u prva 2 dana nakon otvaranja teme onda gubi utakmicu službenim rezultatom.

3. Ako se igrači ne dogovore, utakmicu službenim rezultatom dobija onaj koji se više trudio da se utakmica odigra. Ovo pravilo se gleda na osnovu uloženog truda svaki dan. Dakle ako se neko od igrača javio da odigra utakmicu prvog dana, a druga dva dana nije dok se protivnik pojavio tek drugi dan i redovno obaveštavao protivnika naredna 2 dana kad je tu onda je on taj koji je uložio veći trud. Svaki igrač je dužan u temi za javljanje napisati kad može odigrati utakmici ( dan i vreme ) i u tom terminu se onda i mora nalaziti na forumu i spreman za igranje.  Svaki službeni rezultat će biti odlučen zajedničkom odlukom online tima.
Parametri koji se najviše gledaju su broj postova u temi,broj poseta u temi kao i reputacija.

4. Ukoliko oba igrača ne ulože trud kako bi se utakmica odigrala utakmica se registuruje rezultatom 0:0, ali ne dobijaju 1 bod na tablici zbog 0-0 rezultata.

5.Prilikom završetka utakmice dužni ste da dostavite sledeće slike:

- split view ili  match overwiew (poželjan je prvi)
- player rankings
- Sliku eventualne povrede po ovim
PRAVILIMA

6.U slučaju nedostatka SSa kompletna statistika se ni u jednom slučaju ne broji. Osim u slučaju crvenog kartona,ako ga je bilo o čemu će biti reči u narednoj tački.

7.U slučaju da je postojao crveni karton,a da SS ne postoji isti će se računati samo i jedino u slučaju da oba menadžera to potvrde,takodje neophodno je i da oba menadžera navedu da li je bio direktan crveni karton ili 2 žuta kartona pa crveni.

8.U slučaju delimičnog ne dostavljanja SSa,odnosno da postoji slika ali da nije sve vidljivo,takodje se kompletna statistika ne broji,izuzetak je slučaj crvenog kartona navedena u predhodnoj tački,takodje ukoliko na slici postoji podatak o crvenom kartonu isti će se brojati bez obzira da li je SS delimičan.

9.Ukoliko vaš igrač bude povredjen njemu će biti kondicija i moral svedeni na minimum sve dok se ne bude oporavio. Takodje on ne sme nikako igrati za vaš ili bilo koji tim sve dok se ne oporavi. O dužini povrede ćete biti obavešteni u temi predvidjonoj za to.

10.Ukoliko vaš igrač bude suspendovan zbog kartona njemu će biti kondicija i moral svedeni na minimum sve dok mu ne bude istekla suspenzija. Takodje on ne sme nikako igrati za vaš ili bilo koji tim sve dok mu ne istekne suspenzija. O dužini suspenzije ćete biti obavešteni u temi predvidjonoj za to.

11.U slučaju korišćenja povredjenog ili suspendovanog igrača svakako ćete dobiti opomenu ili kaznu (sve zavisno od toga da li ste već imali neko upozorenje) u temi ''Kazne i Upozorenja''. Dok će se mečevi registrovati na sledeći način:

a) Ukoliko vi ili protivnik primetite u toku prvih 15tog minuta utakmice (neophodan dokaz) da ste koristili suspendovanog igrača,meč se automatski registuje službenim rezultatom 3-0 i strrelci,kartoni i asistenti se ne računaju bez obzira na to da li ste završili meč ili ne.
b) Ukoliko vi ili vaš protivnik NE primetite do 16tog mininuta da je neko koristio suspendovanog igrača,odnosno ako se to ustanovi tek nakon meča,bilo sa vaše strane ili strane organizatora,ukoliko je menadžer koji je dobio meč koristio suspendovanog igrača isti će se registrovati službenim rezultatom 3-0 za njegovog protivnika,svi strelci,asistenti i kartoni se neće pisati,dok će bonus dobiti samo menadžer koji je pobedio službenim rezultatom,bez obzira da li ste završili meč.
c) Ukoliko vi ili vaš protivnik NE primetite do 16tog mininuta da je neko koristio suspendovanog igrača,odnosno ako se to ustanovi tek nakon meča,bilo sa vaše strane ili strane organizatora,ukoliko je menadžer koji je koristio suspendovanog igrača izgubio meč rezultat koji je bio na kraju će se voditi kao zvaničan. Svi strelci,asistenti i kartoni će se takodje pisati i obojica igrača će dobiti bonus za to kolo.

9.Nakon meča uzimate potrebne slike,potom ih uplodujete na neki sajt za upload slika i kačite ih na forum u predvidjenim temama.

12. U slučaju pucanja veze (blokiranja FM-a, a oba igrača su "unutra"). Neke od ovih tačaka su usko povezane tako da molim da pročitate sve,a ne samo vašu eventualnu situaciju:

a) Ako veza pukne onome ko je vodio ili ako je rezultat izjednačen, save sa ponovo učitava i utakmicu igrate još onoliko minuta koliko Vam je preostalo do 90.minute + 3 minute nadoknade, u trenutku pucanja veze sa rezultatom koji je bio aktualan u trenutku pucanja veze.
b) Ako veza pukne onome koji je gubio, njegov protivnik ima pravo da odbije odigravanje nastavka utakmice i da aktualni rezultat smatra konačnim. Isto tako može se postupiti kao pod tačkom A, ali samo ukoliko onaj ko je vodio u trenutku pucanja veze prihvati predlog za nastavak utakmice, tj. da se ponovno save učitava i utakmicu igrate još onoliko minuta koliko Vam je preostalo do 90.minute + 3 minute nadoknade, u trenutku pucanja veze sa rezultatom koji je bio aktualan u trenutku pucanja veze.
c) u slučaju blokiranja/zaleđivanja FM-a, a oba igrača su "unutra" postupa se po narednim pravilima u zavisnosti od situacije. Ipak da bi se to i omogućilo, pre toga oba igrača su dužni uzeti SS-ove (match stats i split overview) i postaviti na forum. 
d) u slučaju crvenog kartona kada FM zaledi/blokira,a isti se dogodio pre zaledjivanja/blokiranja FMa u novoj utakmici menadžer ekipe koja je dobila crveni karton je dužan i obavezan da prepusti svom protivniku da odabere 2 igrača iz u19 ekipe. Protivnik mora odabrati 2 igrača iz polja bilo koje pozicije ne računajući golmana,uz to menadžer čija ekipa nije dobila crveni karton ima pravo da odabere i mora da odabere jednog od te dvojice igrača koji će startovati meč dok drugi mora biti na klupi u slučaju povrede prvog igrača (samo i isključivo crveni krstić),drugi igrač ne sme ulaziti u igru osim u slučaju povrede onog mladog igrača iz prvih 11.
e)U slučaju blokiranja/zaledjivanja FMa te kreiranja nove utakmice,ukoliko 1 isti igrač dobije 2x žuti karton ali na dve odvojeno kreirane utakmice,on taj meč igra do kraja ali će biti suspendovan za naredno kolo,kako je i definisano pravilima.
f) u slučaju blokiranja/zaledjivanja FMa te kreiranja nove utakmice po 3,4,5 itd put ukoliko je neki igrač na nekom od predhodna 2 različito kreirana meča dobijo 2 žuta kartona te se kreira 3,4,5 itd meč on ne sme startovati meč. U tom slučaju se postupa kao pod tačkom vezanom za slučaj crvenog kartona u slučaju blokiranja/zamrzavanja FMa. Takodje taj igrač će biti normalno suspendovan za naredno kolo.
g) u slučaju totalnog blokiranja FM-a i zamrzavanja slike odnosno da ne možete ništa osim da resetujete računar obavezni ste da dostavite bilo koji ss pa makar i onaj koji vam je trenutno na ekranu. Ukoliko to ne možete da uradite preko računara.uradite preko bilo kog drugog uredjaja (kamera,mobilni telefon) i dostavite potreban ss potom. Ukoliko ne posedujete bilo kakav drugi uredjaj sa kojim možete da slikate u ovoj situaciji,obavezni ste da to javite organizatorima ali pre eventualne situacije tj odmah.
h) ukoliko host nije u mogućnosti da dostavi potrebane ss-ove (split view,player rankings),to je obavezan da učini igrač koji se prikačio na mrežu,ukoliko je on u mogućnosti. Ukoliko nije neophodno je da postupi kao u primeru E.
i) za svako pucanje veze je neophodno i obavezno dostaviti adekvatne dokaze u vidu slika! Ovo važi i za zamrzavanje FM-a i to moraju učiniti obojica igrača,ako vam nije jasno kako,imate izad primere.
j) ukoliko se ne dostave potrebni ss-ovi,a nemate adekvatan dokaz za to kazne su sledeće:
-Za domaćina: kazna od 1 000 000 + ne dobija bonus za to kolo + mu se ne računaju strelci i asistenti.
-Za gosta: obavezan je da napomene domaćinu da uzme ss-ove ili iste uzme sam (neophodna slika razgovora). Ukoliko to ne učini jer je domaćin odmah ugasio mrežu svakako će mu se bonus normalno pisati.
k) sve izmene i eventualne povrede pre pucanja veze se naravno broje kao da se pucanje nije dogodilo.
l)u slučaju zaledjivanja/blokiranja FM-a ili pucanja veze kompletna statistika  se neće pisati sve dok ne postoji bilo kakav dokaz (u vidu slike),osim pravila vezanog za crveni karton kog imate navedeno u pravilma 6,7,8 u ovoj temi u zavisnosti od situacije.

*Ne zaboravite da je bilo koje pravilo iz ''pucanje veze'' usko povezano sa tim da li je bilo povreda ili ne (ukoliko ih je bilo dužni ste da postupite po pravilima istih).
*U slučaju da igrač koji je bio u rezultatskom zaostatku pre pucanja veze ne želi da nastavi meč po gore navedenim pravilima,na to ima pravo,odnosno može predati meč ali se za to mora dati lična potvrda.
*U slučaju da se desi neka od situacija,a da nije navedena izanad (u šta sumnjamo) moderatori sami odlučuju o eventualnim posledicama!


13. Prilikom kreiranja nove utakmice, nakon pucanja veze, igrači su obavezni nastaviti igru sa igračima koji su bili na terenu u trenutku pucanja veze. (Na oba priložena SS-a moraju biti isti igrači u prvih 11). Takodje broj izmena se prenosi sa prve na drugu utakmicu.

14.Igrač koji je domaćin dužan je kreirati igru. Isto tako igrač koji je domaćin uzima SS (split view koji sadrži match stats i overwiew i sliku player ratingsa obje ekipe,te eventualne povrede). Ovi SS su obavezni !! Igrač koji je gost može kreirati utakmicu, zakazati prijateljsku utakmicu te uzeti SS-ove jedino ukoliko ga to igrač koji je domaćin zamoli! Igračima koji su gosti zabranjeno je insistiranje na kreiranju igre. U slučaju ne dostajanja SS-a:

-Službeni rezultat se ne piše samo ukoliko oba igrača potvrde rezultat.
-Strelci i asistenti se svakako ne pišu
-kartoni se ne pišu
-bonus dobija samo onaj menadžer koji nije bio odgovoran za SS-ove i to dobija samo onaj bonus za dan odigravanja


15. Dozvoljeno su najviše 3 izmene u toku utakmicu. Osim u slučaju kada su 3 izmjene već napravljene a neko od igrača se povredi (crveni križić) onda dobijate pravo na još jednu izmenu.

16.U slučaju službenog rezultata svi kartoni i povrede se ne broje.

17.Ukoliko igrači ne budu mogli odigrati meč zbog nekih tehničkih problema, obavezno je javiti moderatoru na vreme da bi se problem rešio.

18. Za vreme trajanja 1 sezone (uvek ima više sezona u serijalu) imate pravo da 1 (jedan) put tražite odlaganje Vaših utakmica. Vaše odsustvo može trajati najviše 5 kola što može značiti od 5 - 15 dana (zavisi od brzine odigravanja utakmica lige). Vi kao manadžer ekipe možete biti odsutni i duže od gore navedenog roka, ali u tom slučaju DUŽNI ste osigurati sebi zamenu i to igrača koji će voditi Vaš klub, a da pritom nije drugi učesnik lige. Ukoliko ne osigurate sebi zamenskog igrača sve utakmice koje ne odigrate nakon 5 kola odlaganja biće registrovane službenim rezultatom
Odlaganje utakmica bez zamenskog igrača ne možete tražiti za vreme zadnjih 5 kola lige.

19.Igrač koji vas eventualno menja,ima pravo da vas zameni na najviše 5.utakmica u toku 1 sezone (ne računajući eventualne odložene mečeve). Ukoliko se iskoristi pravo na 5 odloženih mečeva + 5 mečeva zamenskog igrača vaš klub će se automatski ponuditi igraču koji vas je menjao. Ukoliko on odbije da preuzme tim vi ćete se automatski diskfalifikovati.

20.Zamenski igrač se može iskoristiti i u toku kola kada je isto već počelo ali samo u slučaju tehničkih problema (ugašen internet,pokvaren odredjeni deo računara) ali produživanja roka neće biti. Na tog igrača se gleda kao da ste to vi i o eventualnom službenom rezultatu će odliučiti vaš + njegov trud u poredjenju sa trudom drugog menadžera.
I u ovom slučaju će se brojati kao da ste iskoristili 1 od 5 mogućih zamena.
Takodje neophodno je da o ovome na vreme obavestite nekog od organizatora na PP kako bi on mogao da dozvolu i obavesti vašeg protivnika.

21.Produživanje roka (kada kolo krene) je jedino moguće u slučaju nefunkcionisanja steama i to samo ukoliko ste pre toga pokušali 2 puta ili više da odigrate. Za to je nephodno da dostavite adekvatne dokaze i javite na vreme moderatoru putem PP-a. U tom slučaju će vam se dodati još 1 dan bonusa za odigravanje meča.

22.Zabranjeno je bilo kakvo menjanje gamplaya unutar zvaničnog sejva Lige. Takodje zabranjeno je korišćenje opcije za blokiranje loada taktika. Onaj ko ne bude to poštovao će snositi adekvatne posledice. Takodje igrač kome se blokira da loaduje taktiku za to mora dostaviti adekvatan dokaz u vidu slike.

23.Strogo je zabranjeno da bilo ko igra pod vašim nickom ukoliko se to desi i dokaže,vi ćete se automatski diskfalifikovati!

24.Najstrože je zabranjeno za vreme igranja utakmice koristiti FMRTE ili bilo koji drugi program koji možete upotrebiti za varanje.

25.Sva pravila i kazne se nalaze ili u ovoj temi ili u temi opšta pravila ili u temi kazne i upozorenja i postupiće se po istim.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ograničenja za Strance:


1.Jedna od novih pavila i novina koje smo odlučili da uvedemo u Ligu u cilju poboljšanja iste odnosi se na broj domaćih igrača unutar 11 igrača koji se nalaze na terenu svake ekipe lige.

2.Svaka ekipa je dužna da u svakom momentu na terenu ima minimalno 4 igrača koji se tretiraju kao domaći u ligi.

3.U domaće igrače spadaju svi igrači sa prostora sledećih država:

- Srbija,
- Hrvatska
- Slovenija
- Bosna i Hercegovina
- Makedonija
- Crna Gora
- Albanija
- Bugarska
- Rumunija
- Madjarska
- Kosovo


4.Svi igrači koji nastupaju pod zastavom nekog od gore navedenih zemalja se u ligi smatraju domaćim,bez obzira na to da li Rumun nastupa u Srpskom klubu,ili Srbin u Hrvatskoj itd... Bez obzira na to svi igrači iz gore navedenih država u bilo kom klubu iz lige su domaći i tako se vode.

5.Domaćim igračima se smatraju i oni igrači koji imaju i drugo,treće,četvrto,peto državljanstvo neke od ovih država navedenih gore,bez obzira da li nastupaju za neku drugu reprezentaciju.

Da bih vam bilo lakše navešćemo vam primer:
Bojan Krkić nastupa za reprezentaciju Španije (igrao 1 prijateljski meč) i nikada nije nastupao niti živeo u Srbiji ali ima Srpsko državljanstvo jer mu je otac Srbin,samim tim on se u našoj ligi ne računa kao stranac nego kao domaći igrač.

6.Ne bitno je da li u timu imate 4 (minimum) ili 24 domaća igrača,bitno je da su 4 uvek na terenu. Ali obratite pažnju jer u slučaju povrede ili crvenog kartona,a vi nemate zamenu,samim tim ćete i izgubiti službenim rezultatom.

7.U slučaju prekoračenja i kršenja ovog pravila odnosno ako se na terenu nadju 3 ili manje domaćih igrača Vi automatski gubite za zelenim stolom službenim rezultatom od 3-0. To takodje važi i za svaku narednu utakmicu ako  nemate minimalno 4 domaća igrača spremna da počnu meč od starta.


8.Još jednom skrećemo pažnju da ni nakon starta meča na terenu ne sme da se nadje manje od 4 domaća igrača.
Primer:
Počeli ste meč sa 4 domaća igrača,na poluvremenu pravite izmenu i odlučujete da ubacite stranca umesto domaćeg igrača.
To se automatski smatra kao kršenje pravila i takodje gubite službenim rezultatom.


9.Maksimalan broj domaćih igrača ne postoji i što se nas tiče možete imati sastavljen ceo  roster (squad) od istih.

10.Naravno vi imate pravo da na terenu imate bilo koji broj domaćih igrača koji nije manji od 4. Dakle na terenu je dozvoljeno 4,5,6,7,8,9,10 ili 11 domaćih igrača to je apsolutno vaša odluka.

11.Sva pravila i kazne se nalaze ili u ovoj temi ili u temi opšta pravila ili u temi kazne i upozorenja i postupiće se po istim.
« Zadnja izmjena: 23.02.2017, 17:21 Sale92 »