Welcome, Guest.

Autor Tema: ..On je imao,pa nemao te zbog toga postao miljama veći čovjek od svojih 216cm-a.  (Posjeta: 889 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Luka19

Ima jedna židovska kletva koja kaže: „Da Bog da imao pa nemao.“ Obično kad to čujem, prvo pomislim na starozavjetnu priču o Jobu - bogatom, pravednom i pobožnom čovjeku kojeg je Sotona, uz Jahvino odobrenje, iskušao najvećim mukama (uzeo mu bogatstvo, pobio cijelo potomstvo, pokosio ga bolešću) sve kako bi ovaj prokleo Jahvu. Kad Job usprkos svim nevoljama te suprotno nagovorima žene i prijatelja ipak ne okreće leđa Jahvi, biva nagrađen sa višestruko više nego što je imao na početku.

http://www.jutarnji.hr/multimedia/archive/00677/Isaiah_Austin_677206S1.jpg
..On je imao,pa nemao te zbog toga postao miljama veći čovjek od svojih 216cm-a.



Poanta priče – lako je biti dobar i pravedan i pobožan kad si najbogatiji baja u gradu. Prava snaga je ostati takav kad sve izgubiš. Priča slične pouke, iako ni približno toliko okrutna po starozavjetnom standardu, odigrala se nedavno na NBA draftu 2014. godine. Naime, između 15.i 16. picka prve runde (u kojem je, usput budi rečeno, izabran centar Cedevite Jusuf Nurkić) novi glavni tajnik NBA lige Adam Silverpočasnim je odabirom u ime same lige odabraoIsaiaha Austina, 216 centimetara visokog centra iz Arlingtona u Texasu.
U čemu je kvaka? Austin nikada neće zaigrati u NBA ligi. Štoviše, Austin nikada više neće igrati natjecateljsku košarku. Ovaj talentirani momak, koji je na sveučilištu Baylor odigrao dvije vrlo solidne sezone u najvišem rangu američke sveučilišne košarke, nedavno je javnosti objavio kako boluje od Marfanovog sindroma. Zbog te rijetke nasljedne bolest vezivnog tkiva koja napada niz organa, a potencijalno bi mogla uzrokovati i zastoj srca, Austin se oprostio od aktivnog igranja košarke. Da nesreća bude veća, u tom trenutku već se prijavio na ovogodišnji draft gdje mu je većina analitičara predviđala siguran izbor u prvoj rundi.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tuKKhMls0bs[/youtube]

Ono što se javnosti, a i vašeg autora, posebno dojmilo, bila je Austinova reakcija na tragičnu vijest. Nije zdvajao nad kozmičkom nepravdom, nije proklinjao Boga i vraga zbog izgubljenog zdravlja, karijere i novaca, kojih bi kao profesionalni košarkaš zaradio u izobilju. Isaiah je samo rekao: - Ne mogu riječima opisati koliko sam zahvalan za vrijeme u kojem sam imao priliku baviti se ovim predivnim sportom. To je promijenilo moj život zauvijek.

Srećom, gore spomenuti tajnik/komesar NBA lige Adam Silver prepoznao je veliki duh i pozitivu mladog igrača i omogućio mu trenutak slave počasnim odabirom u NBA ligu. Bio je to izuzetno emocionalan trenutak, kako za suzama oblivenog Austina, tako i za ništa manje ganutu publiku u Barclays centru.

Stoga, kad vam bude teško, kad stvari neće ići po planu, kada će ponovno neki Rafa Marquez zabiti za vodstvo Meksika, sjetite se Isaiaha Austina i njegovog stava u trenutku nevolje. On je imao, pa nemao te zbog toga postao miljama veći čovjek od svojih 216 centimetara...