Welcome, Guest.

Autor Tema: Pravila (Suspenzije/Ozljede)  (Posjeta: 528 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline King Pablo™

  • El Patrón
  • Staff
  • *
  • Postova: 29790
  • Total likes: 3104
  • I don't play FM to win, I play for blood.
    • Awards
Pravila (Suspenzije/Ozljede)
« : 23.10.2017, 22:45 »OZLJEDE

1. Suspenzije igrača se vrše na osnovi žutih ili crvenih kartona, i to na sljedeći način:

- Dva žuta = crveni karton (na istom meču) = 1 utakmica suspenzije
- Izravni crveni karton = 2 utakmice suspenzije


2. Kartoni vrijede odvojeno za Kup i Ligu.

3. S obzirom na to da ste odgođene utakmice dužni igrati po redu i eventualne suspenzije tj kartoni vam se gledaju po svim pravilima lige.

4. U slučaju da Vaš igrač/igrači dobije/dobiju crveni kartoni u odgođenoj utakmici koju niste vi tražili, eventualna suspenzija vam se prenosi tek na prvu narednu utakmicu Lige.

5. Na odgođenim utakmicama, suspendirani igrači možda neće biti ''uništeni'' u sejvu, odnosno moral i kondicija im neće biti svedeni na minimum kao po običaju, jer je sejv rađen ranije. U tom slučaju dužni da postupite po pravilima istih i ne koristiti suspendiranog igrača/igrače. U slučaju da ipak budete koristili suspendiranog igrača, utakmicu ćete izgubiti službenim rezultatom.

6. Sva pravila i kazne se nalaze ili u ovoj temi ili u temi "Opća Pravila" ili u temi "Kazne i Upozorenja" i postupat će se po istim.
SUSPENZIJE
1. Ako se dogodi ozljeda igrača iz bilo koje momčadi dužni ste dostaviti uz SS-ove utakmice i SS ozljede koji se nalazi u inboxu nakon utakmice (injury report).

2. Za SS ozljede zadužen i odgovoran je domaćin (HOST) i to bilo da je riječ o ozljedi njegovog ili protivničkog igrača. Dakle domaćin će biti odgovoran ukoliko ne bude dostavljen SS ozlijeđenog igrača. Gost može dostaviti SS-ove ukoliko to uradi u dogovoru s domaćinom, ali se u slučaju nedostatka neće smatrati odgovornim! Ovo pravilo je usko povezano sa slijedećim i ono neće važiti samo u slučaju nepoštovanja narednog pravila pa obratite pažnju.

3. Ukoliko se ozljeda dogodi u momčadi igrača koji nije kreirao meč on je dužan da to javi HOSTU na chatu kako bi mu napomenuo da uzme potreban SS. Ukoliko to ne učini GOST će se smatrati odgovornim i svu krivicu i kaznu će on sam preuzeti.

4. Ukoliko gost na mreži zatraži od HOSTA da mu dopusti da uzme SS ozljede svog igrača, ovaj je to dužan da učini bez pogovora! Ukoliko to ne učini ni nakon što gost zatraži, HOST će biti još strožije kažnjen!  Za ovo je potreban adekvatan dokaz u vidu slike s chata. Ovo pravilo se savjetuje svakom gostu na mreži koji ima ozlijeđenog igrača da primjenjuje!

5. Obavezni su SS-ovi i za crveni križić i za narančasti križić!

6. Ukoliko je bilo ozljede u toku utakmice (crveni ili narančasti križić), a ne bude je po završetku utakmice također je potrebno staviti SS koji to dokazuje. U suprotnom će se gledati kao da SS nije dostavljen i postupit će se po pravilima u slučaju nedostavljanja SS-a koja ćete vidjeti u nastavku ovih pravila.

7. Dužina povrede će vam biti precizirana tek onog trenutka kada se bude znao konačan broj klubova u Ligi, odnosno ona je drugačija od serijala do serijala.  Postotci  koje ćete vidjeti ispod su generalna smjernica za sve serijale i tako će uvijek biti bez obzira na serijal, dok će točan broj kola zavisiti od broja kola u ligi.
Na serijalu FM18 FMP Super Lige dužina ozljeda je sljedeća:

(1. sezona FMP Super League)

-Ozljede od 9 mjeseci i duže: (70% Lige) =  (točan broj kola zavisi o broju klubova u ligi)
-Ozljede od 6 do 9 mjeseci: (50% Lige) =  (točan broj kola zavisi o broju klubova u ligi)
-Ozljede od 3 do 6 mjeseci: (30% Lige) =  (točan broj kola zavisi o broju klubova u ligi)
-Ozljede od 2 do 3 mjeseca (20% Lige) = (točan broj kola zavisi o broju klubova u ligi)
-Ozljede od 1 do 2 mjeseca (10% Lige) = (točan broj kola zavisi o broju klubova u ligi)
-Ozljede od 3 do 4 nedjelje (8% Lige) =  (točan broj kola zavisi o broju klubova u ligi)
-Ozljede od 2 do 3 nedjelje (8% Lige) =  (točan broj kola zavisi o broju klubova u ligi)
-Ozljede od 1 do 2 nedjelje: (6% Lige) =  (točan broj kola zavisi o broju klubova u ligi)
-Ozljede do 7 dana: igrač starta sa 60% kondicije sljedeće kolo.

8. Svaki mjesec u ligi će se računati da ima 30 dana. Ovo je bitno da biste znali koliko vam je igrač ozlijeđen, ako vam doktor da procjenu u nedjeljama.

9. Ukoliko vam se igrač ozljedi, suspenzija mu vrijedi za oba natjecanja (i za Ligu i za Kup). Pošto se računa da se kup igra između kola (sredinom nedjelje kao svuda u svijetu) dužina ozljede se neće odraziti ukoliko igrate i kup,odnosno neće biti manja. Ako je igrač ozlijeđen na 10.kola lige, dužina njegove ozljede gledat će se samo i isključivo po tome kada prođe tih 10 kola Lige bez obzira na Kup utakmice.

10. Ozljede koje se dogode samo u vrijeme igranja Kupa i Lige. I sami ćete vidjeti da se Kup igra za vrijeme dva vezana kola Lige, ovo pravilo je vezano isključivo za situacije ozljeda koje se dogode u tom periodu:
a) ukoliko odigrate prvo obje utakmice Lige, pa Kup, a ozljeda se dogodila tek u Kupu,  ista se prenosi tek na naredno kolo Lige koje nije vezano za Kup.
b) ukoliko odigrate prvo Kup i ozljeda se dogodi Vašem igraču, vi imate pravo da ga koristite u prvom od dva vezana kola Lige dok u drugom ne smijete bez obzira na to da li je igrač ''uništen'' u sejvu.
c) u svim ostalim situacijama ozljede se prenose kako je i navedeno u ostalim pravilima.

11. Ukoliko procjena ozljede nije utvrđena točno od strane doktora uvijek ćete gledati prvu cifru odnosno prvi broj jer će se on računati kao odrednica za dužinu iste.
Primjer: Ukoliko izvješće Vašeg doktora kaže da je igrač ozlijeđen od 3 do 4 mjeseca ili 3 do 4 nedjelje, uvijek se gleda prva cifra odnosno 3 mjeseca ili nedjelje i toliko će vam igrač biti ozlijeđen.
To važi za sve slučajeve kada se ne da precizna dužina ozljede.

12. U slučaju da Doktor i Physio  različito dijagnosticiraju ozljedu. U takvim slučajevima gleda se ona koja je manja odnosno blaža,  ali je neophodno i obavezno dostaviti oba SS-a.

13. Nema veze koji i odakle SS ozljede postavite. Bitno je samo da je to taj igrač i da SS dokazuje dužinu ozljede tog igrača.

14. U slučaju ne uzimanja potrebnog SS-a, bez obzira na krivca (krivac će se kazniti na drugačiji način) igračima se ozljede definiraju:
- ako je ozljeda igrača definirana narančastim križićem = 8% Lige
- ako je povreda igrača definirana crvenim križićem = 70% Lige

15. Ukoliko igrač s namjerom ili bez namjere ne dostavi potrebne SS-ove (po navedenim pravilima iz ove teme) o kazni će odlučivati organizatori i to na osnovu činjenica. Eventualne kazne su sljedeće:
- samo upozorenje u kaznama i suspenzijama
- oduzimanje 7.500.000 iz budgeta (pa i ako je potrebno da idete u minus)
- zabrana sudjelovanja na jednim ili više licitacija
- oduzimanje prava da kupite igrača na Transfer Marketu (od 1 do 8 igrača)
- oduzimanje momčadi i diskvalifikacija menadžera
*Neke od ovih kazni mogu biti i kombinirane!

16. U slučaju pucanja veze:
a) Ako izbaci igrača koji nije HOST, igrač (HOST) je dužan zaustaviti igru u trenutku kad uoči da je protivnika izbacilo, uzme potrebne SS-ove (player ratings i match overview/split view), nakon toga nastavi utakmicu i pusti je da se odigra do kraja. Nakon završetka utakmice treba da ode u dio gdje je zajednička liga, pronađe injury tablicu i vidi dužinu ozljede protivničkog igrača ili jednostavno samo klikne na igrača koji se ozlijedio za vrijeme utakmice, prije nego je protivnika izbacilo i vidi dužinu ozljede,potom slika i dostavi taj SS
Ne zaboravite i ostala 2 potrebna SS-a.

b) U slučaju blokiranja igre (zamrzavanju slike) obojici igrača, ali ostanku unutra. HOST je dužan da pustiti da se utakmica završi do kraja, dok je njegov protivnik dužan da napusti kreiranu igru (izaći će iz igre uz pomoć task managera ili alt+f4+del). Potom HOST mora dostaviti potreban SS na način kako je navedeno u situaciji A ove točke pravila.
Da budemo precizniji:
Nakon završetka utakmice treba da ode u dio gdje je zajednička liga, nađe injury tablicu i vidi dužinu ozljede protivničkog igrača ili jednostavno samo klikne na igrača koji se ozlijedio za vrijeme utakmice, prije nego je protivnika izbacilo i vidi dužinu ozljede,potom slika i dostavi taj SS.
Naravno u ovom slučaju se neće ovaj rezultat računati kao konačan! Ovaj postupak će se raditi samo kako bi se došlo do potrebnog SS-a.  Što se rezultata tiče on se gleda onako kako je u pravilima ''pucanje veze'' definirano.  Ovo pravilo vrijedi i u slučaju da HOSTU pukne veza jer će protivnika izbaciti ali će on ostati u igri i dužan je postupiti na isti način.
Ne zaboravite i ostala 2 potrebna SS-a.

c) U slučaju da protivnika izbaci, a HOSTU ostane crn ekran ili zamrznuta slika  - odnosno da je jedini način da napusti započetu igru da je ugasi preko task managera ili da ugasi računalo ili pak CTRL + ALT + Delete  prvo za ovakav slučaj je potrebno dostaviti adekvatne dokaze ukoliko je to moguće.
Nakon dostavljenih dokaza ozljede se tumače na sljedeći način:
- crveni križić = Ozljede od 3 do 6 mjeseci = (30% Lige)
- narančasti križić = Ozljede od 2 nedjelje = (6% Lige)
Ne zaboravite i ostala 2 potrebna SS-a.

17. S obzirom na to da odgođene utakmice morate igrati po redu i eventualne ozljede vam se gledaju po svim pravilima lige.

18. Igrači vam na odgođenim utakmicama i eventualnim ozljedama na njima, možda neće biti ''uništeni'' u sejvu, odnosno moral i kondicija neće biti svedeni na minimum kao po običaju jer je sejv napravljen ranije.  Ali ste vi dužni da postupite po pravilima istih i ne koristite tog igrača u slučaju ozljede. Ukoliko to ne učinite automatski ćete izgubiti meč službenim rezultatom.

19. Ukoliko vam se ozljeda dogodi na odgođenoj utakmici koji niste vi tražili, ista Vam se prenosi tek na prvu narednu utakmicu koji igrate u Ligi ili Kupu.

20. Svaka eventualna zlouporaba i sumnja u malverzaciju sa SS-ovima ozljede igrača će se strogo kazniti.

21. Sva pravila i kazne se nalaze ili u ovoj temi ili u temi Opća Pravila ili u temi Kazne i Upozorenja i postupit će se po istim.